Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов награди заелия второто място - Масимилиано Блардоне от Италия, а министърът на физическото възпитание и спорта връчи купата на третия - Марсел Матис от Австрия.

С победата си в Банско Марсел Хиршер се приближи до водача в генералното класиране Ивица Костелич, който пропусна старта в пиринския курорт заради контузия, информира Гонг.

Останалите призьори бяха наградени от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, от кмета на община Банско Георги Икономов и от председателя на Българската федерация по ски Цеко Минев. Целият свят видя България, каза Цеко Минев, обръщайки се към хората, изпълнили площада на Банско.

Всички видяха какви красиви планини имаме, каква красива природа. Целият свят в момента гледа България. Искам да изкажа благодарност на правителството и лично на министър-председателя, защото той е голям фен на спорта и без тяхната подкрепа наистина много по-трудно щяха да се случат тези неща. Но вие сте, които заслужавате най-големи адмирации, обърна се Цеко Минев към хората от Банско и им благодари.

Кметът на Банско Георги Икономов също благодари на своите съграждани за това, че години наред са работили така, че да се случват звездни събития едно след друго в града и той да е вече световно известен курорт. Надявам се, добави той, правителството да помага все повече и повече занапред така, както досега.

Призьорите в днешното състезание получиха награди и от спонсорите на стартовете за Световната купа в Банско. Победителят Марсел Хиршер вече има апартамент в комплекса "Пирин голф", който му бе подарен от дружеството "Балканстрой". Теглен бе и жребият за утрешния слалом на най-добрите скиори-алпийци на планетата на писта "Алберто Томба" в скизоната на Банско. Първият манш започва в 10 часа, а вторият - в 13 часа.