"Ето, този понеделник министър-председателят е тук", обяви ректорът на УНСС проф. д-р Борислав Борисов в началото на срещата с премиера Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС. Поради заетост премиерът не успя да участва в честването на 90-годишнината от създаването на университета и откриването на новата учебна година, което се състоя преди седмица.

Проф. Борисов съобщи за решението на ректорското ръководство министър-председателят да бъде удостоен с високото отличие на университета - почетна грамота и почетния знак на ректора на УНСС. Той призна пред аудиторията в аула "Максима", че първоначалното му предложение е било за текстова обосновка: "Поради мъжката дума на премиера!", защото "Той нито веднъж не ме подведе и като премиер, и като кмет на столицата".

Проф. Борисов напомни за съдействието на бившия софийски градоначалник при изграждането на "най-добрата пътна артерия" в Студентския град - булевардът пред сградата на университета.
Ректорът на университета удостои премиера Бойко Борисов "за проявена съпричастност към проблемите на УНСС и тяхното решаване" и изрази надежда, че министър-председателят ще стане приятел на УНСС.

Срещата-разговор с Бойко Борисов продължи с отговори на въпроси, зададени от студентите. Премиерът се спря на партньорството между бизнеса и образованието, като посочи, че връзката между тях не е загубена, но както и в останалите сектори всичко се свежда до финансови възможности.

"Само Гугъл като частна компания инвестира повече пари за иновации, отколкото Европа в образованието", конкретизира той, като напомни, че възстановяването на стария континент от финансовата криза се извършва по-бавно от други части на света.

Министър-председателят отговори на въпросите на студентите, свързани със стипендиите. "За това има една дума - криза! Няма благоденствие. Ще изкарате 4-5 месеца с по-малки стипендии, но ще стъпите на магистралите...", каза Борисов. За Шенген и визите за САЩ премиерът каза:"Ние можем да се присъединим към Шенгенското пространство и без Румъния, а влезем ли там, веднага ще говоря за американските визи".
 "Шансът ни е в това, че имаме младо образовано поколение", каза още Борисов пред студентите от университета.