Гладната стачка на Николай Колев-Босия срещу покупко-продажбата на шофьорски книжки добива все по-драматични измерения. Свидетелство за това е разказът от първо лице на бившия служител на НСО Николай Марков, който е посетил Босия в дома му.

На 12 юни Босия обяви в блога си, че спира да се храни в знак на протест срещу това, че уволнени за корупция служители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" са възстановени на работа. Оттогава досега - повече от месец, състоянието му се влошава драстично. Дори и личното посещение на председателя на парламента Цвета Караянчева и вътрешния министър Валентин Радев не успя да убеди Босия да прекрати физическото си самоунищожение преди условията му да бъдат изпълнени.

По-рано днес Станислав Иванов - председател на временната парламентарна комисия, която трябва да вземе мерки, за да спре дисидентът гладната си стачка, обяви пред Нова телевизия, че дълго време не е разполагал с конкретика какво точно да проверява. Той допълни, че от придружавали Николай Колев хора на последното събрание все пак комисията е получила конкретни сигнали, които са били изпратени до главния прокурор и министъра на транспорта. Станислав Иванов обясни, че са били изведени общо 8 сигнала.

Той изрази категорична увереност, че специално при изпитите за книжка, корупция вече няма как да има.