Премиерът Борисов, който направи инспекция на строежа на Околовръстното шосе в София, коментира клипа от къщата му, който бе разпространен днес.


"Какво се вижда, че аз живея като аскет. 10 години не съм направил едно подобрение, един лев държавна пара. Има каса, ама ти си носиш чекмедже. Има четири рафта под телевизора, три рафта под гардероба, няколко гардероба, четири чекмеджета. Фигурантите само фигурират и дават акъл. Аранжирани неща. Занасяш, подреждаш. По една шепа лекарства пия. Как пък знае тоя човек, къде да снима. Защо не снима друго чекмедже", коментира Борисов за клипа, който изтече в медийното пространство.

"Добре, че го пуснаха тоя клип, в паника го пуснаха. Някой е стоял до мен, правил запис, аранжирал", продължи премиерът.

"Показвам какво се строи, докато фигурантите само фигурират. Приказките си заминават, но мостът си остава. Хората ще карат по него", каза още той по време на инспекция на Околовръстния път в София.

Борисов няколко пъти повтори, че сега вече е ясно, че всичко в клипа е аранжировка. "НСО не са ни виновни. Когато има такава престъпна група за проникване - това са обучени хора, колко хора идват по срещи, аз съм доверчив човек. Това се измъква до тоалетната. Този, където ми е дошъл на гости, може да каже, че отива до тоалетната", коментира още Борисов и пак изтъкна, че е планирано години наред.

"Това е някой, който е извършвал престъпна дейност и се е изплашил, че някой ден ще го разкрия", смята премиерът.

За ситуацията в страната каза, че ще направи промените, които е казал.