Премиерът Бойко Борисов направи поредна си инспекция в страната и посети Родопите. "Ако математическата формула е вярна, действително ще успеят болниците да отдъхнат. Гинат хора и потъват икономики. Ако бяха бомби, щеше да е лесно, защото щяхме да го виждаме", заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещение в село Биркова, Община Велинград, където инспектира новото Основно училище "Д-р Петър Берон".

"Нека не се разделяме тези 1-2 месеца, докато трае пандемията. Не искам да се заяждаме, а да успокоим народа, да сме спокойни и да се излекуваме. Вие представяте ли си каква загуба е всичко това на света. Ние сме на фронта, не случайно се казва, че всичко това е война", каза Борисов.

"Министър Ананиев направи бюджет, с който да може максимално много пари да отидат при хората, в най-голям кръг от хора. Хората на първа линия получиха възнаграждения, облекла, маски, всичко необходимо. Убеден съм, че след кризата, когато и европейската икономика тръгне, ние първи ще излезем от кризата. Първи затворихме пролетта, за да се подготвим за пандемията, последни затворихме сега и изчакахме, защото бяхме готови. Виждате и как затваряме - само да не може да се отиде в ресторантите и кръчмите, всичко друго работи", посочи Борисов.

Премиерът още веднъж призова за единство на българите, за да се справим с коронакризата. "В тази война трябва консолидация", подчерта той.

Хората помолиха премиера да се погрижи за подпорна стена, която чакали от 30 години и била уж укрепена по времето на Тройната коалиция. В действителност обаче не била направена и отново имало проблеми.

"Добре, ще огледаме сега и щом може да се работи и няма сняг, се заемаме. Но вие да сте ни свидетели, че нищо не е направено. Защото те са толкова нахални и нагли, че ще дойдат и ще кажат, че правим втора стена, която е имало, а то няма. Каквото сме поели ангажимент в Родопите сме го направили", отсече Борисов.

"Това, което сте направили от Юндола насам е много хубаво. Благодарим", отговориха местни жители.

"Моята опозиция не ги ли чувате как казват:" Ходи и от джипката раздава пари. Виждаш какво оставяме след себе си: училища, детски градини, пътища, подпорни стени. Министър Ананиев е сложил 760 милиона повече за тази година. Не ги хвърлям от джипката", обърна се Борисов към събралите се хора.

След това Борисов посети село Биркова, Община Велинград, където инспектира новото Основно училище "Д-р Петър Берон".