Премиерът Бойко Борисов се похвали във Фейсбук с продължаващия ремонт на ключовия гранично-пропускателен пункт "Калотина", като изтъкна, че първият му етап приключва, скоро ще бъде подписан договор за втория

Ето какво написа той в профила си в социалната мрежа, където публикува и снимки:

"Тече модернизация на гранично контролно-пропускателния пункт "Калотина". Това е първият му ремонт с такъв мащаб от повече 30 години насам. 95% от дейностите по първата му фаза са изпълнени. Реорганизира се обработката на товарни автомобили, монтират се нови везни. Създават се по-добри условия за по-бързо преминаване на пътници и превозни средства.

До дни ще бъде подписан договор за втората фаза на ремонта, която е на стойност 30 893 200 без ДДС. Ще се свърже строящата се АМ "Европа" с граничния пункт. Ще бъдат изградени нови трасета за пътници и товарни автомобили, както и цялостна нова инфраструктура. В момента през "Калотина" преминават около1400 товарни автомобила на денонощие. След приключване на ремонта капацитетът на пункта значително ще се увеличи. Това ще е много полезно за бизнеса, за хората и за туризма.

С разширяването и модернизирането на "Калотина", с дострояването на АМ "Европа" от и за България ще се пътува значително по-бързо".

Снимка: Министерски съвет

Вижте още снимки >>