Премиерът Бойко Борисов инспектира строежа на автомагистрала "Струма", като този път заедно с него беше председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавирус ген. Венцислав Мутафчийски. 

По-рано министър-председателят, заедно с ген. Мутафчийски и здравния министър Костадин Ангелов, провери на място в петричкото село Самуилово организацията и мобилните екипи за ваксиниране срещу COVID-19. 

По думите на Борисов по тулените на "Струма" остават още 50-60 метра да се направят и през март ще са в експлоатация. Той уточни, че и двата тунела се работят едновременно. 

"Мостът ще е готов от едната страна. Идеята е стане ли готово в едната посока, да се облекчи много трафикът", добави премиерът. 

И се обърна към Мутафчийски: "Да видиш "Струма" каква беше, гледай сега всичко вече е вътре във водата - на 40-50 м са пилоните. Огромно съоръжение, голяма красота. Тук са 100 м денивелация. Затова ваксинирайте здраво. Ваксинирайте, лекувайте, да ги върнем по-бързо хората към нормалния живот. Ние не си спряхме строителството, като в много други държави".