"Всички заводи продължават да се разширяват, въпреки че пандемията ни съсипа" - този извод направи премиерът Бойко Борисов, който днес е на посещението в завода за Комуникационно електронно оборудване за Българската армия "Самел-90" край Самоков, което изнася продукция в Бахрейн, Египет, Саудитска Арабия и за китайската армия. Това стана ясно от нови видеоклипове, излъчвани на страницата му във Фейсбук.

"Дотук за бизнеса сме дали 1 млрд. лева по време на кризата. Социално-икономическите ни мерки работят. Резултатът е много добър засега. Много предприятия работят добре, пазарът вече ги познава в света. Машините ни са добри. Всички заводи продължават да се разширяват, за радост, и има инвестиции“, изтъкна Борисов, който бе заедно с министъра на икономиката Лъчезар Борисов и зам.-министъра на регионалното развитие Лъчезар Борисов.

"Безработицата я държим. Важно е да работят хората, за да имат пари, да се чувстват добре и да имат гаранция, че няма да ги уволняват, това им донася и психическо здраве, и парà. Ако имат работа и препитание, българите ще са спокойни и ще минем по-леко през пандемията. Всеки трябва да пробва да се възползва от мярката 60/40, която вече е станала и 80/20 и резултатът е много добър“, допълни премиерът.

"И събота и неделя се работи", изтъкна той и уточни, че програмата е в подкрепа на бизнеса и общините.

Снимка: Официален профил във Facebook на Бойко Борисов

"В Египет с такава кола ме посрещнаха. И в Саудитска Арабия са такива", каза Борисов като видя един от автомобилите, които се произвеждат в завода.

"Тая пандемия ни се струва от години. А а е само от март. Просто ни съсипа. САЩ ги съсипа. В Европа - пълен локдаун. Хем не дава никакъв резултат от заболяването, хем - огромни щети", подчерта още Борисов.

Снимка: Официален профил във Facebook на Бойко Борисов

Правителството ще осигури на нашите Специални части допълнително въоръжение, техника и оборудване, които ще допринесат за успешното изпълнение на техните задачи, увери още премиерът Бойко Борисов в завода.

"Даваме и възможност за участие на предприятия от българската отбранителна промишленост в производството, обслужването и ремонта на придобитото въоръжение и техника", добави той и уточни, че от началото на пандемията фирмата е получила близо 390 млн. лв. по мярката 60/40.

"С тези средства са запазени близо 80 работни места. Компанията е най-голямата в страната в областта на електронната отбранителна индустрия. В нея работят над 400 висококвалифицирани работници и специалисти, като продукцията се изнася за 35 държави", подчерта той.