Премиерът Бойко Борисов разпореди в началото на заседанието на МС на министрите на регионалното развитие и благоустройство и на вътрешните работи Николай Нанков и Валентин Радев да посетят наводнените райони в Мизия и Дупница и да възложат на кметовете още днес да започнат асфалтирането на разрушените улици. След това средствата ще бъдат възстановени от фонда за подпомагане, допълни премиерът.

Министър Николай Нанков отбеляза, че вчера е била създадена организация да се осигури на фирмите, които поддържат пътищата, над 20 леки и тежки машини за почистване на тинята и калта в засегнатите улици - в горната част на Мизия.

"Нанков, да отидете да видите с Радев по Мизия и Дупница улиците, които ги дават разрушени по телевизията, да възложите на кметовете още днес да почнат да асфалтират", каза Бойко Борисов в началото на правителственото заседание.

"Фондът след това да ги оправи. Така че хората още днес, утре да може да се прибират по къщите. Намерете начина, по който кметът да възложи и вие веднага да го реализирате", заяви Борисов.

От своя страна регионалният министър Николай Нанков обясни, че проблем има в горната част на Мизия, не за долната, която беше залята 2014 г. от наводнението, за кални потоци,"дошли от съседните дерета".

Премиерът отговори: "Язовири, дерета, има други. Улиците, където живеят хората в градовете и селата, където мина наводнението и ги показват по телевизиите, веднага кметовете да възложат, да ги оправят и от Фонда за подпомагане след това ще им оправите парите. Но не първо да кандидатстват, да мине един месец, докато минат комисии, второ, трето. Веднага да възложат и да приведат в ред", подчерта премиерът.