Болница "Лозенец" вече е с ново ръководство. То е отразено в търговския регистър.

Начело на лечебното заведение застава хирургът Радосвет Горнев. Така се слага край на 23-годишното управление на бившия директор Любомир Спасов.

Той беше уволнен от здравния министър Стойчо Кацаров. Мотивите - извършване на незаконни трансплантации и други нарушения в лечебното заведение.

Причина за рокадата станаха разкрития за незаконни трансплантации, обявени от министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров, както и резултати от проверка на здравната каса за източване на публични средства - отчитане на лечение на десетки пациенти, каквото всъщност не е провеждано.

Процедурата по смяната на ръководството за известно време бе стопирана от Спасов, който обжалва решението на министъра по съдебен път.

След това Стойчо Кацаров поиска рокада в Агенцията по вписванията, защото там са изчакали обжалването, а не са вписали новото ръководство.

По тази причина здравният министър поиска колегата му в правосъдното ведомство Янаки Стоилов да направи проверка и евентуално да уволни директора Габриела Козарева.

Това бе направено преди два дни и шеф на агенцията по вписванията вече е Даниела Митева.