Бившият вътрешен министър Богомил Бонев и адвокатът на набедения за опожаряването на Тютюневите складове клошар Стефан Левашки изразиха мнение в социалната мрежа "Фейсбук" за пожара в Царските конюшни в центъра на София. Те са убедени, че те са запалени умишлено.

Богомил Бонев: Пожарът в Царските конюшни напомня как бяха придобити те - за 90 лв. на кв.м. Продаде ги областен управител от РБ, назначен от Бойко Борисов и зам. областен от ГЕРБ. Купува ги бивш управител на КТБ, приближен до Костов и известен от Варна до София с много изгодни сделки за сметка на държавата, включително със съдебната власт.

Сега очаквам, ако има разследваща журналистика, да видя заглавия от рода: "Умишленият палеж на Царските конюшни в центъра на София можеше ли да доведе до трагедията в Атина или да", написа Богомил Бонев.

Стефан Левашки: Поредният пожар на обект в централна градска част, умишлено изоставен на саморазрухата, пречещ на бъдещи инвестиционни намерения. Пожарът е запазена марка в такива случаи, прилагана с успех вече доста пъти в Пловдив - Старата сграда на 2 РПУ, баня Чайка, тютюневите складове.

Явно някой е решил да я приложи и в София, тази нощ както знаете горяха Царските конюшни. Сега е ред на полицията да намери някой нещастен клошар или наркоман, прокуратурата да го обвини след като преподаватели от Академията на МВР изготвят скоростна експертиза. Надеждата е все пак в съда, но и тя не е голяма. Така че и този случай е приключен, инвеститорите могат да заповядат, наред са следващи подобни сгради. А иначе моя клиент Любомир Данчев излежа вече половината от наложеното му наказание. А бе важното е да сме живи и здрави и лафът във Фейсбук да върви, заяви Левашки пред "Епицентър".