Близки на загинали при пътни инциденти се събраха на национален протест в центъра на София в т.нар. Триъгълник на властта, съобщи БТА. Шествието им е под надслов "Нямаме повече деца за убиване". Те настояват за адекватни мерки, които да спрат войната по пътищата.

Хората носят и букети цветя в памет на жертвите на инциденти и са категорични, че всяка неделя в 18:00 часа ще се събират на протест.

Близките искат и спешна лидерска среща, за да обяснят на нея къде са проблемите. Чакаме с години за експертизи, делата се бавят с години, а убийците се разхождат на свобода с валидни шофьорски книжки, заяви пред журналисти Петя Иванова от протестиращите.

Искам да питам депутатите - 240, които са там, дали се гледат и дали се виждат добре в огледалото и да разберат, че са там, благодарение на целия български народ, избрани са в негова услуга. От тази лидерска среща няма да се откажем, категорична е Иванова. Ще има протести, докато не се състои тя и докато не променят спешно законите. Утре се очаквала среща в Министерството на правосъдието.

Снимка: БТА

След като се събраха на мълчалив протест срещу войната на пътя в т.нар Триъгълник на властта в центъра на София, близките на загиналите при пътни инциденти се отправиха на шествие към кръстовището на ул. "Гурко" и "Цар Иван Шишман", където миналата събота загина 15-годишният Филип Арсов, който беше блъснат от шофьор, употребил алкохол. Временно движението на автомобили по маршрута на шествието беше преустановено.

На мястото на инцидента хората спряха, запалиха свещи и положиха цветя на пешеходната пътека и на тротоара.

На колене, със сведена глава и едноминутно мълчание те почетоха паметта на всички деца, убити на пътя.

Нека почиват в мир и да простят на всички нас, помолиха се близките им.