Гущеров и Добрев бяха доведени под засилена полицейска охрана в съдебната зала. Правата им защитава дупнишкият адвокат Александър Райнов, известен като юристът на братя Галеви.
"Не съм виновен ", промълвил Венцислав Добрев пред съдия Пензов.
"Няма какво да кажа", лаконично заявил Калоян Гущеров. Той трябвало да получи 10 000 лева от Венцислав, за да залее на 25 ноември с изгарящата основа бившата му приятелка Христина.
Днес в съдебната зала влезе и Мария, която по-рано през деня бе изписана от Благоевградската болница, предаде БТА. Защитниците на Добрев и Гущеров могат да обжалват наложената мярка в тридневен срок пред Благоевградкия окръжен съд.
Вчера Гущеров е бил арестуван в дома си в родното му село Яхиново, откъдето е и поръчителят на тежкото престъпление и бивш приятел на Христина  Венцислав Добрев. Гущеров вече е обвиняем по чл. 131 от Наказателния кодекс за причиняване на телесна повреда. Текстът предвижда до 12 години лишаване от свобода.
26-годишната Христина Колджиева и 24-годишната й приятелка Мария Коемджиева бяха заляти с изгарящата течност около 2 часа през нощта на 25-ти ноември пред квартирата си в Благоевград. Състоянието на Христина е по-тежко и тя е транспортирана в очната клиника на ИСУЛ в София, където лекарите се борят за зрението на едното й око.