Има много въпроси, които не са ясни и тепърва ще се изясняват. Не знаем дали той е отвлечен, пребит и изоставен на Витоша или е отвлечен, пребит, платен е откуп и тогава е изоставен на Витоша. Така анализаторът Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията коментира пред Нова тв случая с открития в лошо състояние в покрайнините на София син на бизнесмена Миню Стайков - Стайко Стайков.

Относно това, че Интерпол издирва Стайков, а го намират други, Безлов каза, че Интерпол издирва много хора, включително и много българи.

"Чуждите полицейски служби откриват някакъв много малък процент, някаква част от издирваните лица се предават. Това, че не е открит от Интерпол, е в рамките на неголяма изненада", коментира още той.

По думите му фактът, че Стайков е бил известно време в страната и не е бил открит е показателен за това, че той може да се укрива добре.

"Има много неизвестни, на част от които тепърва ще получим отговори, а на други - няма. Към момента можем само да гадаем и да търсим съвпадения или проблеми в случилото се", каза още Безлов.

Както е известно, 29-годишният син на алкохолния бос Миню Стайков - Стайко, се е прибрал снощи с такси в една от къщите си в София. Там е бил поет от охранителите му, а през нощта е бил прегледан от лекар, който е обработил и зашил рана на главата му. Освен нея, Стайко Стайков има охлузвания и синини по тялото. Това съобщи на специален брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Тази сутрин Стайков-син бе приет в "Пирогов", като пред дежурния следовател на МВР в лечебното заведение е заявил, че е бил отвлечен, пребит и изхвърлен от биячите.