Бетонни парчета мазилка падат от блок в Пловдив, а жители и администрация спорят кой да обезопаси фасадата, предава bTV. Преди дни по чудо бетонни късове не са стоварили върху майки с деца пред жилищен блок.

Подобни падащи късове преди време са счупили прозорец на паркиран автомобил. Според собственика повредата му струвала 300 лева.

От кметството в район "Южен" са извършили оглед. Според местната власт собствениците във входа трябва да съберат пари, за да ремонтират и обезопасят фасадата.

"Това е ситуация, при която етажната собственост трябва да си вземе самостоятелно решение. За глоба можем да ги предупреждаваме, можем да ги задължим. Можем да си пишем писма. Въпросът е да има ефект, защото според мен налагането на глоби не е решение на проблема. Защото в повечето случаи може да се плати глобата и да няма ефект. По-скоро тук трябва да се предприемат действия това нещо да спре да се руши", заяви Костадин Язов, кмет на район "Южен".

Хората във входа оспорват думите на кмета и твърдят, че опасните бетонни късове падат само от терасата на 6-ия етаж. Апартаментът се обитава от възрастна жена.

От местната власт отговориха, че квадратурата на терасите на блока е извън тази на жилищата. Външните части, включително балкон, са общи и трябва да бъдат ремонтирани общо.