Бившият евродепутат Николай Бареков окупира централата на "Да, България!" и заедно с група граждани поиска да се срещне с лидера на партията - Христо Иванов, за да му зададе няколко въпроса, които предварително написа на фейсбук стената си.

Бареков обяви, че докато чака пред партийния офис гумите на автомобила му са били нарязани.

Николай Бареков заяви, че "Да, България!" са променили дневния ред на протеста и са го "омаскарили". Според него те пазят премиера Борисов и са в договорки с него.

Бареков се оплака, че е безработен и многодетен баща и попита кой плаща масрафа на Христо Иванов.

Бившият евродепутат каза, че на лъскавата сграда на офиса на "Да, България" липсва българското знаме и затова влезе в сградата, за да им подари едно. Той обаче не бе допуснат в офиса на партията. 

От "Да, България!" отговориха на акцията с изявление на фейсбук страницата си, още преди тя да се случи. В изявлението се казва, че Делян Пеевски организира пропагандна акция пред офиса на "Да, България!" в пореден опит да ги дискредитира и да им запуши устите.

Снимка: bTV

Причината - "Демократична България" единствени ясно и последователно назовава модела на корупционно завладяване на държавното управление, олицетворяван от Пеевски, и има конкретна програма за борба с него, пише в изявлението.

Бареков заедно със съмишлениците си реди камъни от "Буджака" пред сградата. През миналата седмица Бареков имаше акция и на "Буджака", като обяви, че имотът ограничава достъпа до брега. Местната власт отрече това, а се появиха и съмнения, че политикът се е снимал пред грешната къща, а не пред тази на Иво Прокопиев. 

Снимка: bTV

Днес протестът на Бареков бе подкрепен и от гражданското сдружение "Боец". Симпатизантите на Бареков наблюдаваха цялата акция от отсрещния тротоар с еднакви цветни плакати в ръце.

Бареков пък беше посрещнат от пано с кадър, в който пече кебапчета за електората преди 6 години.