Издирването се осъществява по суша, въздух и вода.

Тази сутрин в него се включиха 100-ина души, изведени по призив на кмета на Банско Георги Икономов. В 8.30 часа доброволците бяха разделени на 10 групи, които претърсваха по двойки обширния район, обрасъл с гъста млада борова гора над водоема.

Днес в акцията се включиха и спасители от ПСС, служители на Национален парк "Пирин", община Банско, риболовци, ловци, полицаи.

Трети ден мотоделтапланер облита района на водоема, гората над него и полето в посока Разлог и Банско. Района кръстосват бъгита, АТВ-та, кросови мотоциклети.

След като водолази не можаха да открият тяло, още преди дни бе взето решение водоемът да се източи. До днес на обяд обаче нивото бе спаднало само с метър. Заради нивите на банскалии, той не може да се източва по-бързо.

Още в събота или неделя на вилата на Гоцевски, която се намира на 20 метра от язовира, дошли полицаи и спасители с кучета. По неофициална информация полицейските кучета уловили следа, водеща към гората. Затова през последните дни акцията се насочила в тази посока, докато не се източи язовирът. Изчезналият обичал да скита из гората.

Днес се претърсваше районът "Пещерите" край река Глазне. Импровизираният щаб се намира до вилата на Гоцевски, на място са кметът на Банско и шефът на РУП-Банско Христо Разсолков.

Адвокатът е в неизвестност от петък вечер. Тогава бившият служител от икономическа полиция към РУП-Банско и проспериращ понастоящем адвокат се събира на вилата на брега на водоема с приятели.

След това останал сам. Негови билзки коментираха, че той се депресирал след развода преди година с втората си съпруга. Адвокатът има две дъщери, тази от първия брак е студентка в Норвегия, а от втория брак има момиченце-първокласничка.

До вилата си, в която има барче и барбекю, Гоцевски в петък вечер дошъл с автомобила на приятелите си. В събота сутрин някои от тях се върнали на вилата, но него го нямало. Дрехите му били в стаята, телефонът му също.

По неофициална информация адвокатът излязъл от вилата по слипове. Имал навика през всички сезони да плува във водоема дори и след като е пил. След като не го открили, приятелите звъннали на майка му Елена в Банско. Тя казала, че синът й в петък не се прибирал.

"Автомобилът му е отпред", добавила майката.