Чартърният полет Мадрид-Барселона-София ще бъде извършен на 4 април. Това информират от МВнР във връзка с постъпили многобройни заявления до задграничните ни представителства в Испания от желаещи български граждани да се завърнат в България с организиран от МВнР, туристическа агенция "Buland Consulting" S.L. и Bulgaria Air чартърен полет.

Часът на излитане от Мадрид е 17 часа от Терминал 4 на летище Барахас, а от Барселона - 18,45 ч. от летище Ел Прат.

Пътниците трябва да бъдат два часа преди излитането на самолета на летище "Мадрид-Барахас" или на летище "Барселона-Ел Прат".

Място на борда е гарантирано само за гражданите, които са в окончателния списък на заплатилите таксата за полета.

Преди 4 дни от  Министерството на външните работи съобщиха, че със специални полети български граждани ще могат да се завърнат в родината от Кралство Испания и от Обединените арабски емирства.

Гражданите трябва да заплатят сумата от 300 евро, която покрива разходите по полета. Всички заявили желание да пътуват граждани са получили информация за начините за плащане, а впоследствие ще бъдат уведомени и за датата и часовете на излитане на самолета.

Организацията на полета се координира от посланика ни в Кралство Испания Иван Кондов.

По информация на мисията ни в Мадрид около 30 наши сънародници, пребиваващи на остров Тенерифе, също са заявили желанието си да се завърнат в България. Тъй като тяхното прибиране с директен полет за София би струвало по около 1000 евро на човек и те отхвърлиха тази възможност.