На границата със Сърбия трафикът е интензивен на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Калотина" на изход за леки и товарни автомобили, съобщава на интернет страницата си Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР по данни към 6:00 часа.

Граничните проверки на пункта се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли.

На пункта се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

За да избегнат интензивния трафик, от "Гранична полиция" съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП "Брегово", ГКПП "Връшка чука", ГКПП "Стрезимировци", ГКПП "Олтоманци".

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП "Видин" ,ГКПП "Кардам", ГКПП "Оряхово" ГКПП "Никопол" за товарни автомобили на изход.

Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"/"Липница" и "Крушари"/"Добромир" се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

От 13:30 ч. на 24 август 2023 г. поради технически причини пропускането на товарни автомобили на изход на ГКПП "Кардам" е временно преустановено.

На границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово" на вход за леки автомобили.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. От "Гранична полиция" препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП "Илинден", ГКПП "Златоград", ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Капитан Петко войвода".

През гранични пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.