"Имаше доста голяма паника на главната улица. Хората решиха да се скрият в магазините и в комерсиалния център, след като видяха полицията, която влиза в църквата. Ситуацията в момента е доста тегава във Франция заради кризата от коронавирус и едновременно заради атентатите", разказа  след терористичния атентат пред bTV сънародникът ни Борис Борисов, който живее в Ница.

Нападението в Ница става на ключовата артерия в града, в една от най-големите католически църкви.

В 9 ч. сутринта млад мъж, въоръжен с нож, влиза в църквата Нотр Дам в центъра на Ница. Убива възрастна жена, която се моли. Впоследствие убива още двама и ранява много други.

Серия атаки след нападението в Ница! Полицията в Авиньон ликвидира въоръжен мъж, който заплашва минувачи и също крещи "Аллах е велик". Там жертви няма. Въоръжен с нож мъж пък напада охранител пред френското консулство в Саудитска Арабия, който е само ранен.

Атаките идват след предупреждение за изключително високата степен на тревога във Франция.

"Няма никакво съмнение относно целта на атаката. Нападателят не спираше да крещи "Аллах е велик", докато му се оказваше първа медицинска помощ. Сред тримата загинали е и пазачът на църквата. Символично е. Много е силна емоцията", разказа кметът на Ница Кристиан Естрози.

Все още не е известна самоличността на нападателя. Той е ранен при залавянето му, но животът му е извън опасност.

Преди 2 два дни агенция "Табат", близка до терористичната организация "Ал Кайда", разпространи информация за бъдещи нападения срещу Франция.

Сред изброените цели фигурират католически храмове, но и джамии, чиито имами осъдиха убийството на френския учител, който беше показал на учениците си карикатури от вестник "Шарли ебдо".