Двамата мъже от Габрово - баща и син, станаха жертва на измама, след като продаденият от тях камион се оказа в ръцете на каналджии, които не го пререгистрирали на свое име.

Николов и Манев имаха опасения, че ще бъдат задържани до края на процеса, в който ги грози дълга присъда.

Днес обаче гръцките обвинителите прецениха, че те може да бъдат пуснати на свобода и при това - без гаранция, макар обвинението им за трафик на мигранти остава, предаде bTV.

Консулът ни в Солун също беше в съда, но не беше допуснат на разпита. Очаква се делото за задържания с 27 мигранти камион да започне до седем месеца в Комотини.

Причина за неприятното положение, в което са и други наши сънародници, е възможността наскоро закупено МПС да пътува 14 дни с талон на името на стария собственик. Това се промени с нови текстове в закона, но едва неотдавна.

Така разследващите намерили в товарния автомобил талоните на фирмата на българите. Новият собственик на камиона обаче – Янко Янков от „Факултета”, който не е пререгистрирал превозното средство след сделката, засега не е обвиняем.

Продължава да не е търсен от българските и гръцките власти. По неофициална информация 90% от задържаните в затвора в близкия град Комотини са българи и са хванати за трафик на мигранти.