Бабини демони завладяха Варна и почти не е останал пътен знак в морската столица, чиито гръб да не е облепен със самоделни религиозни афиши, съобщава "Булфото".

Листовките, които "плашат" с демонични адски мъки, могат да се видят разлепени и на много други места. По разкази на очевидци в социалните мрежи ги разлепя възрастна госпожа, посред бял ден, снабдена предвидливо с валяче на дълга дръжка. Така не й се налага изобщо да ползва стълба, за да ги лепи на високо по пътните указатели.

Явно госпожата има сериозен психичен проблем и въпреки че многократно е предупреждавана от полицията, тя продължава "мисията си в живота".

Афишите (изпълнени с ентусиазъм и детски наивитет) са основно насочени срещу съвременната музика, чиито текстове, според авторката, водят във вечни адски мъки. В последно време антидемоничната баба дори разлепя афиши на руски и английски език, насочени към туристическия поток в града.

Наскоро варненски зевзеци дори пуснаха фланелки с изображение на един от любимите на бабата демони и надпис "Варна слуша гласа на демоните".

Така варненските демони започват да се превръщат в част от градската култура. Доколко това е нещо, с което варненци могат да се гордеят, остава малко спорно.