Дона Георгиева от сухиндолското село Бяла река навърши 103 години. Тя е най-възрастният жител в цялата община, а през 2020 г. в нейна чест беше организирано общоселско празненство. То беше по случай един век от рождението й, предава местната медия "Борба".

И този път Дона Георгиева прие гости в дома си, които ѝ донесоха подаръци. Възрастната жена беше поздравена от кметския наместник на селото Мадлена Русанова.

Баба Дона разказва, че като малка е преболедувала от туберкулоза, съдбата обаче ѝ отредила да изживее повече от век. Трудила се изключително много, не таи зло в сърцето си и е категорична, че годините отлитат бързо.

"Копаехме, жънехме. Пръчки облагородявахме. Като започнах да работя, нищо не знаех, но се научих, всичко съм работила. Имаше много лозя, много пръчки съм облагородила. Грозде имаше, вино имаше, ракия имаше. Живяхме много добре след 9 септември, като влязохме в ТКЗС-то. Къщи направихме, всичко. На 22 години се ожених и дойдох в Бяла река. Пет деца сме на майка и на баща. Четири сестри и един брат. Много добре ни гледаха и затова съм жива", разказва баба Дона Георгиева, цитирана от "Борба".