Играта се нарича "Бостънски маратон 2013 - терорът на улицата" и показва бягащ човек, който трябва да се измъкне от няколко заложени му бомби. В играта бомбите са представени като тенджери под налягане, отбелязва изданието, цитирано от БТА.

Когато играчът изгуби, накрая се появява човек на инвалидна количка с отрязани крака и следва надписът: "Разбит си, ще имаш късмет следващия път". Когато играчът победи, обаче на екрана се появява надписът: "Поздравления, оцеля в Бостънския маратон". Следва човече, което вдига високо пръсти в знака на победата. Накрая се появява надписът: "Светът е сигурен и ти можеш да преспиш дори с жената на Обама".

Видеото със скандалната игра беше блокирано в Youtube, но в други сайтове може да бъде открито. Тя е дело на Лолокост (lolokaust.com) - група тролове (лица, които смущават спокойната атмосфера в интернет чрез провокативни действия и коментари).

Не за първи път в мрежата се появяват подобни игри. В играта "Етническо почистване", неонацисти трябваше да избият афроамериканци и латиноси. В играта "Убиецът от детската градина" пък подобни сцени на масови убийства се разиграваха в детски приют.