Служители на ГДБОП влязоха в офисите на фирма TAD Group, в която работи обвиняемият за кибератаката срещу НАП компютърен специалист Кристиян Бойков.

Към момента не са ясни целите на акцията.

От фирмата вече обявиха, че застават зад своя служител и не смятат да "отключват" своите компютри за разследващите.

По-рано днес от държавното обвинение обявиха, че в един от иззетите от Бойков компютри е открита информация, според която той е разполагал с масив от данни от НАП, по-голям от този, изпратен на медиите, при това дни преди първия имейл, от който става ясно за атаката.

Освен всичко това, от прокуратурата са категорични, че именно Кристиян Бойков е автортът на мейла от анонимен хакер до две от националните телевизии. В него той се представя за руснак, който е женен за българка, заявява: "Със собствените си очи съм виждал колко зле е държавата ви", а след това определя правителството като корумпирано.

От прокуратураха обявиха още, че от служебния компютър на Кристиян Бойков са правени търсения в базата данни на НАП с единни граждански номера на министър-председателя Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и народния представител Делян Пеевски. Непосредствено преди това търсене е извършено търсене с единните граждански номера на други две лица, както и за адвокатска кантора "Авиора консулт". Резултатът от тези търсения Бойков е съхранил във файл, именуван "Търсене за бивол". След тези действия от него е извършено търсене в базата данни на НАП с единния граждански номер на Емил Радев - евродепутат.

"Резултатите от тези търсения са обменяни от Бойков с друго лице", подчертават от прокуратурата.