Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова настоя за повече камери за скорост по пътищата. Тя е разговаряла със служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който я е уверил, че МВР полага усилия и предстои камерите за скорост да бъдат увеличени.

Вижте още снимки тук >>> 

Според Фандъкова, която участва в инициативата "Студенти за безопасност на пътя", камерите дават резултати. Тя посочи, че десетки хиляди са случаите на превишена скорост в града. "Няма нищо по-ценно от човешкия живот и здраве, но за съжаление сме свидетели ежедневно на пътни инциденти, като особено тежки са тези, при които водачите са употребили алкохол или наркотици", каза още Фандъкова. 

В рамките на инициативата на студентите по "Автомобилен и мотоциклетен спорт" в НСА "Студенти за безопасност на пътя" бяха проведени демонстрации по автомобилизъм и първа помощ при пътнотранспортно произшествие.

В кампуса на висшето учебно заведение в "Студентски град" бяха представени и провокативни демонстрации и симулации, чрез които в контролирана среда да бъдат показани критични ситуации на пътя. На откриването присъстваха и ректорът на НСА проф. Николай Изов, автомобилният състезател Димитър Илиев и други.

Състезателят Ангел Караньотов демонстрира дрифт шофиране, а столичният кмет влезе в ролята на навигатор.

Снимка: БТА

Снимка: Булфото