Бившият председател на БАН академик Стефан Воденичаров се присъедини към мнението на колегите си икономисти от академията, като подчерта, че големият проблем на българската икономика е, че намалява делът на индустрията в нея.

Според него, голяма част от икономиката ни е свързана със сферата на услугите и неща, които не дават достатъчна добавена стойност.

"Не сме добре. Това е поради факта, че всички средства, които се влагат, се влагат в структури, които не са реформирани и не се очаква там да се види скоро добър резултат", категоричен беше акад. Стефан Воденичаров в студиото на "България он ер". Според него решението на този проблем е в дългосрочните програми и разбирателство между политическите сили за пътя, по който да се върви.

"Време е да се стигне до единение. Това противоборство не е добро за държавата, не е добро за хората", настоя бившият председател на БАН.

Акад. Воденичаров акцентира и върху това, че в политическия живот у нас не се дискутират реалните проблеми и че не трябва да се мисли само за времето на мандата на управление. По думите му трябва политиците да направят стъпки за връщане на икономическата мощ на България. 

"Да седнем да произвеждаме, да произвеждаме стоки с допълнителна стойност, да престанем да бъдем държава, която произвежда само суровини", допълни акад. Воденичаров. 

Той коментира посещенията на Румен Радев и Бойко Борисов в Москва. Според бившия председател на БАН обаче, все още сме далеч от затоплянето на отношенията между двете страни.