Въпреки дъжда, за 90-та поредна вечер протестиращи се събраха при фонтана пред президентството, за да поискат оставките на министър-председателя Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Те настояват също така за предсрочни избори с осъществяване на машинно и дистанционно гласуване. 

Мотото на демонстрацията отново бе "Нас не ни е страх". Движението по булевард "Цар Освободител" бе блокирано, но се осъществяваше спокойно по бул. "Дондуков".

Протестът започна със съобщение от адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио" за завръщането на проф.Велислав Минеков от Брюксел. Там вчера по инициатива на евродепутатите Елена Йончева и Радан Кънев се проведе разискване за върховенството на закона и правовата държава.

Арман Бабикян от "Отровното трио" цитира текстове от резолюцията, приета от Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент /LIBE/, в която се изразява подкрепа за протестните действия в България.

Имаме хубави вести, в разговорите си с евродепутатите ги уверих, че България вече никога няма да е същата, те, от своя страна, ме увериха, че и Европа няма да е същата, посочи Минеков. И разказа, че са се събрали група от хъшове - хора, които страдат и милеят за това, което се случва тук, и искат да си дойдат в нормална държава. По думите му, най-хубавото е, че "вече всички знаят какво се случва тук", посочи Минеков пред протестиращите и призова гражданите да не забравят, освен за оставка, да настояват и за предсрочни избори.

Протестиращи пък заявиха, че продължават да издирват министър-председателя Бойко Борисов. защото по думите им в последно време успяват да го видят само във Фейсбук.

Организаторите се отказаха от хвърлянето на яйца по сградата на Народното събрание. 

Нямаше и прожекция на политически изказвания на стената на парламента.

"Може би и продължаваме да работим по едно голямо събитие, което ще бъде над размера на въстанията, което отнема някакво време. Не си мислете, че ще ги оставим. Не си мислете, че чакаме четвъртък и сряда да минат гласуванията в Европейския парламент. Те ще минат така или иначе, каквото и да стане. Това е наша работа!", заяви адв. Николай Хаджигенов малко преди края на протеста.

Традиционното шествие на антиправителствения протест към Орлов мост започна по-рано от обикновено. Кръстовището бе блокирано. Участниците са по-малко от обикновено заради дъжда. Много хора останаха под шатрите пред президентството.