Протестиращи се събраха за 85-а поредна вечер в центъра на София. По традиция те блокираха движението в района на Триъгълника на властта.

Техните искания остават непроменени - оставки на правителството и на главния прокурор, предсрочен вот с машинно, дистанционно и електронно гласуване.

Исканията подкрепиха повече от 100 творци и интелектуалци, които в отворено писмо подчертават, че подкрепят свободно протестиращите граждани, а не определени политически формации. И искат оставките на правителството, главния прокурор, председателя на парламента и председателя на комисията по култура в Народното събрание.

"Останаха два дни до следващото велико народно въстание на 3 октомври, очакваме хора от цялата страна" , казаха организаторите от "Отровното трио". Те коментираха, че и евродепутатите са разбрали какво става тук, и че в Брюксел удивително добре виждат и мислят същото, което мислят и хората по площадите на България.

Арман Бабикян от "Отровното трио"оповести резултатите от гласуването в Комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европарламента, предаде БНР. Той прочете някои точки от решенията на Комисията, в които са отразени и протестите в България. Според "триото" резолюцията е резултат именно от продължаващите вече 85 дни на недоволство срещу властта.

Протестиращите реагираха с освирквания и скандирания - "оставка". Коментарите от трибуната бяха, че - "Европа чува исканията на протеста".

Малко след 21 часа протестиращите тръгнаха на традиционното шествие към Орлов мост, където за кратко блокираха кръстовището.