Понякога човек има нужда да се зареди с пътуване до нови култури, а друг път му трябват само плаж, слънце и коктейл. Независимо дали искате за малко да се скриете от света или да откриете нови гледки, аромати и вкусове, следващите екзотични дестинации ще ви дадат идеи.

Занзибар

Занзибар е една от най-достъпните екзотични дестинации. На този остров можете да имате гледките и плажовете на Малдивите, като платите само част от цената. Независимо дали отивате в Занзибар, за да видите родната къща на Фреди Меркюри, за да се потопите в море от ароматни подправки или за да си починете истински на брега на тюркоазения Индийски океан, бъдете готови да се влюбите в този остров. Макар да е типична зимна дестинация, Занзибар всъщност е чудесен избор и за лятна почивка.

Разгледайте най-добрите оферти за почивка на остров Занзибар

Малдиви

Малдивите са едно от онези места на Земята, където бихте се връщали отново и отново в търсене на съвършеното спокойствие. Там ще откриете топли, прозрачни води (27-28 градуса през цялата година), безкрайни рифове, уединени бунгала, незабравими изгреви и залези. Малдивите са открити за туристите през 70-те години на миналия век от пътешественици гмуркачи. Те са сред най-хубавите места за дайвинг в целия свят.

 

Малдиви

Снимка: NasamNatam

Ето ги и най-добрите почивки на Малдивите

Мавриций

За Мавриций казват, че е остров, паднал от рая. Често хората посещават острова за почивка в затворени комплекси. Тук обаче има много повече от плажове и коктейли. Забележителностите на Мавриций ще ви изненадат и забавляват, ако решите да прекарате ден или два извън шезлонга. Можете да изследвате непознати пътеки и паркове със защитени животни, да търсите нови аромати и вкусове по цветните пазари или да откривате забавни музеи.

Вижте най-добрите почивки и екскурзии на Мавриций

Мавриций

Снимка: NasamNatam

Тайланд

Освен с легендарните си плажове и партита по пълнолуние (кой не е чувал за остров Пукет?) Тайланд ще ви плени и с невероятните си дружелюбни хора, винаги усмихнати и готови да ви помогнат. Будизмът е пропит в културата на тайландците и ги прави спокойни - толкова спокойни, че чак е заразително. Опитвайте смело уличната храна, плувайте в прекрасните топли и сини води, разговаряйте с будистки монаси и се наслаждавайте на живота така, както го правят местните.

Вижте най-добрите екскурзии и почивки в Тайланд

Тайланд

Снимка: NasamNatam

Дубай

Това, което преди 50 години е било пустиня, днес е оазис с много градини и паркове, с изкуствени водни канали и яхтени пристанища - един модерен търговски, туристически и бизнес център. И всичко това се случва, защото за управниците на Дубай думата "невъзможно" не съществува. През последните години толкова много удивителни атракции и дръзки проекти бяха завършени, че ще се чудите накъде да поемете по-напред.

Разгледайте най-добрите екскурзии до Дубай

Дубай

Снимка: NasamNatam

Шри Ланка

Ето ви още един островен рай на земята - когато говорим за Шри Ланка (някога известна като Цейлон), това не е клише. Тук има всичко - прелестни плажове, гъсти джунгли, древни храмове и храна, която ще ви кара да си облизвате пръстите отново и отново. Шри Ланка е Мека за търсачите на вълни за сърф и дълбини за гмуркане. Скрит бонус е, че сезонните мусони засягат различни части на страната по различно време - тоест във всеки един момент има място в Шри Ланка, на което времето е тропически прекрасно.

Разгледайте екскурзии до Шри Ланка

Снимка: NasamNatam

Грузия и Армения

Двете съседки в подножието на величествения Кавказ са чудесен дует за обща екскурзия. Ако не отивате там заради ските, изберете пролет или есен, за да уцелите най-доброто време за обикаляне из мистичните древни църкви и манастири, романтични планински пътища и закътани селца. С грузинците и арменците сме колкото близки, толкова и непознати, но те винаги посрещат българите с отворени обятия. Вечерите си запазете за грузинското вино и арменския коняк.

Разгледайте екскурзии до Грузия и Армения

Грузия

Снимка: NasamNatam