420 незаконни преместваеми обекта са премахнати в София благодарение на новата наредба на общинския съвет, приета преди година. Това е и поводът да обобщим резултатите след решението на Столичния общински съвет - това коментира председателят на СОС Георги Георгиев във Facebook.

"Вместо незаконни павилиони със стърчащи опасни кабели, осигурихме безопасна среда и изградихме нови тротоари", добавя той. 

"Наскоро с главния архитект Здравко Здравков и директора на Дирекция "Общински строителен контрол" Цветан Тодоров бяхме на терен пред едно от знаковите проблемни места - до КАТ-София, за да премахнем 11 незаконни павилиона. От тях имаше стърчащи кабели с ел. захранване и създаваха опасност за децата, които си играят в непосредствена близост в красивия парк, който Столична община изгради", каза още Георгиев.

"Днес мястото е преобразено. Заедно със заместник-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов, на когото благодаря за добре свършената работа, и общинския съветник от район "Изгрев" Диян Стаматов бяхме на на място, за да се уверим в резултатите", допълни Георгиев.