Втора неделя на протести - тази сутрин в редица градове на страната недоволните отново поискаха смяна на системата. Заради очакваните протести от Столичната община предупредиха, че е възможно да има затруднения в движението в центъра на София и на входовете и изходите на града, съобщи БНТ.

Снимка: Иван Григоров

Неделният ден в столицата ще бъде белязан от протести, предвидени са общо 4 демонстрации. В 15 часа трябва да започне автошествието под надслов "Смяна на системата", организирано от гражданско сдружение "Промяна". Очаква се към шествието да се присъединят хора от цялата страна. По-рано днес от Пловдив и Пазарджик тръгнаха част от демонстрантите. Те стигнаха София около 11 часа, след това бяха ескортирани от полицията до площад "Александър Невски". Обстановката на "Тракия" към този час е спокойна.

"Ние сме създали необходимата организация, така че, от една страна, да гарантираме мирен протест на тези, които протестират, а от друга, да гарантираме сигурността на останалите граждани. При такива организации винаги получаваме сигнали за готвени провокации, засичаме лица, които не можем да си обясним мотивацията да присъстват там. Но пак казвам - ние сме там за да предотвратяваме конфликти и провокации", каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Снимка: Иван Григоров

Над 2000 полицаи в цялата страна охраняват протестите. Това заяви Христо Терзийски от национална полиция.