Четиригодишно момче почина от грип в болницата в Онещ, окръг Бакъу (Североизточна Румъния), предава Диджи24 и допълва, че 22 са смъртните случаи в страната от началото на годината.

Детето е било от село в община Търгу Тротуш и е пристигнало в лечебното заведение в тежко състояние, с висока температура и гърчове, добавя БТА.

Според Дирекцията за обществено здраве в Бакъу през седмицата от 8 до 14 януари в окръга са регистрирани 455 случая на грип или с почти 200 повече от предходната седмица. Най-много са регистрираните заболели във възрастовата група 15-49 години, съответно 70 случая, след това при хората над 65 години - 58 случая.

Високият брой потвърдени случаи на грип и респираторни инфекции наложи драстични ограничения в някои болници в страната, съобщават местни медии.

В Окръжната болница в Бузъу свижданията са забранени, а във Фокшани продължителността на посещението е 15 минути, предавана Антена3.

В Румъния за момента няма грипна епидемия, уверяват от здравното министерство. Статистиката показва, че през втората седмица на новата година в страната са регистрирани почти 73 000 случая на настинка и грип. Най-много са те в Букурещ.