34 футболни фена са задържани преди, по време и след проведената вчера футболна среща между отборите на "Левски" и ЦСКА на Националния стадион "Васил Левски", съобщиха от пресцентъра на МВР. 

В резултат на създадената от СДВР организация за охрана на обществения ред в столицата, не са регистрирани напрежение и инциденти по време на мача. Столичната полиция предприе всички мерки за обезпечаване на реда и сигурността на гражданите.

Посетители на срещата бяха проверявани щателно на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове, като преди началото на мача бяха задържани 30 лица. 11 от тях за притежание на наркотици, 11 за носене на забранени предмети (маски, боксове, ножове, пиротехника), двама за агресивно поведение, задържани на метростанцията на Софийския университет и шестима - без документи. Общо 23-ма във видимо нетрезво състояние не бяха допуснати до стадиона.

При изтегляне на публиката след мача, от фенове на един от отборите е счупено стъклото на автобус на масовия градски транспорт в района на булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Черни връх". При предприети незабавни полицейски действия са задържани двама души за изясняване на съпричастността им към извършеното деяние. Други двама, оказали съпротива при полицейската проверка, също са задържани.