Българин е сред загиналите в тежката влакова катастрофа в Гърция. Това е установено след ДНК експертиза на откритите тела, съобщава съобщава mediapool.

22-годишният Денис Руци е имал двойно гражданство, тъй като майка му е българка.

Младежът си е купил билет за петия вагон, но секунди преди сблъсъка между двете композиции мъжът отива до вагон-ресторанта. Именно там намира и смъртта си.

Родителите на младия мъж призоваха и през ефира на Нова телевизия в първите часове след инцидента, още на 3 март, ако някой знае нещо за сина им, да се свърже с тях.

Малко преди да загине, Денис се е обадил на баща си Панайотис.

"Мислех, че има надежда, но за съжаление и тя угасна. Изпълнена съм с емоции, гняв, ярост, тъга и невероятна болка. Какво може да каже една майка, която е загубила сина си", каза пред Mediapool опечалената майка Мирела Руци, която отива да живее в Гърция от родния Кюстендил преди повече от 20 години.

Челният сблъсък между два влака - пътнически и товарен, отне живота на 57 души и предизвика масови протести в южната ни съседка.

Денис Руци е имал място в петия вагон, който не беше пострадал при инцидента. По тази причина родителите му - Мирела и Панайотис Руци до последно са се надявали той да е сред живите.

Около половин час преди инцидента Денис е звъннал на баща си по телефона и му казал да не го чака на гарата в Солун, защото влакът закъснява.

До Денис във влака е седяло момиче, което е останало живо. Именно то е разпознало младежа по снимките разпространени от родителите му.

Момичето разказало, че минути преди катастрофата Денис ѝ казал, че ще отиде за кафе до вагон-ресторанта и я попитал дали иска да ѝ вземе нещо. Повече не се върнал.

Младежът е погребан в Атина в четвъртък.