17 семейства от наводненото карловско село Богдан са поискали да живеят във фургони. Доставянето им ще започне от утре.

Една къща подлежи на събаряне, съобщи инж. Щерю Щерев по Нова тв. Той е от комисията, която започна обследване на разрушените от наводнението къщи. Поне 10 дни ще продължи проверката, която ще каже кои сгради трябва да се бутнат, защото са опасни за живеене.

До момента проверката, която започна сутринта, показва, че една къща в Богдан трябва да се събори, а две да се укрепят основно. В къщата, която трябва да се събори, живеят трима души. Те бяха изключително разстроени от новината и признаха, че няма как да изградят нов дом, разчитат на помощ от държавата.

Военнослужещи от Българската армия продължават да помагат и в празничния ден на хората, пострадали от наводнението в община Карлово, съобщиха от Министерство на отбраната. В селата Каравелово и Богдан днес 95 военнослужещи от Сухопътните войски отстраняват щетите, причинени от водното бедствие в обществени сгради и частни домове на самотни хора. На жителите на с. Богдан помагат и 40 военнослужещи от авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили.

От началото на бедствието в община Карлово военнослужещите от Българската армия са до пострадалите в усилията им да възстановят домовете си и разрушената инфраструктура.