Това съобщиха от прокуратурата, цитирани от БНР.
Членовете на известната в Ямбол група на Даките бяха задържани на 18 май при проведена специализирана полицейска операция "Мутрите". Засега в ареста остава само соченият за лидер на групата Йордан Алексиев- Даката, който беше задържан тази сутрин.

От полицията съобщиха, че групата се е занимавала с лихварство, търговия с гласове, изнудване, рекет и незаконно прехвърляне на партиди от един пенсионен фонд към друг. По време на операцията бе разпитан и кметът на ямболското село Окоп Георги Георгиев, който е извършвал нотариалните заверки за прехвърляне на партидите в различните пенсионни фондове. Той също бе освободен след разпита.

Освободен е и общинският съветник от Мадан, който беше задържан заради лихварство. По преценка на наблюдаващия прокурор Недко Симов няма данни за налагане на 72-часова мярка за задържането му. Разследването срещу Костадин Кабаджов обаче продължава. При акцията миналата нощ в магазини, офиси и хотел на задържания бяха намерени около 10 000 лв. в различна валута, около 200 гр злато, както и два дневника с имена на длъжници от 1997 до 2009 г.