При катастрофата, станала около 19.30 часа, е пострадало дете, съобщи Любка Маринова от КАТ-София, цитирана от Дарик. То е било в другата кола, ударена от служебния автомобил.

Няма опасност за живота на пострадалото 4-годишно момиченце, което е транспортирано в Правителствена болница, съобщи БТА. Автомобилът на НСО е предизвикал инцидента, казаха от МВР.

Министърът на отбраната Аню Ангелов също е откаран в Правителствена болница, съобщиха от Министерство на отбраната. „Всички сме добре. Двама сме пострадали. Много по-важното е, че детето е добре", бе коментарът на военния министър Аню Ангелов пред Дарик. По информация на bTV министър Ангелов е с наранявания и хематом в дясната ръка, както и съмнения за счупени ребра. След прегледа в Правителствена болница бe установено, че той е само с охлузвания, допълниха от Министерство на отбраната, цитирани от БТА. Пострадалото момиченце обаче ще бъде оставено да пренощува в болницата под лекарско наблюдение. То също е с охлузвания.

Катастрофата е станала, след като на кръстовището на бул. "България" и "Тодор Каблешков" автомобилът на НСО е преминал на червено и е бил ударен от джип, в който се е возело 4-годишното момиченце, съобщи вестник "Труд", цитиран от "Фокус". Джипът е бил управляван от бащата на детето.

"След като излязат резултатите от огледа, от проверката, тогава ще говорим и за мерки. В момента шофьорът е сменен", каза шефът на НСО ген. Димитър Димитров, цитиран от Дарик.

Вижте снимки от мястото на катастрофата