Това заяви Галентин Грозев от синдиката на МВР по БНТ, цитиран от БГНЕС. Според него протестиращите са знаели, че министър Цветанов ще дойде на протеста в събота и са организирали нещата така, че да не се получи конфронтация.

„Вярата отстъпва пред по-силни неща, но имаме доверие на министъра. Очакваме да започнем разговори, защото проблемите в МВР стоят. Очаквахме подкрепата, която беше заявена, но не я усетихме“, допълни синдикалистът.

Грозев смята, че протестиращите разбират проблемите на държавата, като се чувстват силно притеснени от кризата и това оказва влияние на мотивацията.
Не смятаме да съдим Павлин Димитров“, категоричен бе Галентин Грозев.

Вчера заместник-вътрешният министър Павлин Димитров обвини синдикатите в МВР, че политизират проблема, предаде БНР.
"В определени моменти, при липса на достатъчно информация, синдикатите създават условия за ескалиране на напрежението в този диалог. В системата има и случайно попаднали хора, които не желаят да работят, и те трябва да напуснат МВР", заяви той.

От своя страна Грозев смята, че редовите полицаи на улиците са много малко. Бройката от един служител на МВР на 600 човека от населението не е реална, защото в нея влизат и такива, които нямат пряко участие в разкриване и предотвратяване на престъпления, уточни той.

„Ще изчакаме, имаме желание за диалог. Не даваме срокове", добави в заключение Грозев.

Над 3000 полицаи се събраха в събота пред Народния театър “Иван Вазов“ в София. Сред тях бяха членовете на Националния полицейски синдикат, Национален синдикат “Огнеборец“, синдикалната федерация на служители на МВР, членове на КНСБ, работещи в държавната администрация и редица граждани. За да подкрепят своите колеги в София пристигнаха и служители от румънската полиция.