На 30 септември Семиха Исмаил е посетена от социален работник, за да подпише декларация за отказ от родителски права на роденото от нея момиченце преди пет дни, съобщи bTV. "И аз викам - няма такова нещо, аз не съм родилката, не съм майката на това дете. И социалният работник от Закрила на детето вика - "има акт за раждане, издаден на Ваше име, от Ваше име". Не съм била бременна, не съм родила на 25-ти, а е издаден акт за раждане на дете Мелиса Семиха Исмаил", разказва жената. Така започва омагьосаният кръг за Семиха. Казва, че първо се срещнала с юрист в дирекция "Социално подпомагане", после и с юриста на общината, за да разбере как е издаден актът за раждане, в който фигурира името й като майка на бебето. Всички я успокоявали, че проблемът ще бъде решен, но я посъветвали да подаде жалба в прокуратурата за случая. Това и направила.
Д-р Иванка Михайлова е лекарят, който е изродил бебето. "Каза си трите имена, ЕГН-то, адреса, направихме справка в спешно отделение - на това ЕГН, отговаря това име и това е. Друга информация не сме имали. Тя постъпи без лични документи, дойде сама и за пет минути роди", коментира лекарката. Показахме на д-р Михайлова Семиха и попитахме това ли жената, която е родила бебетото. "Не е това жената, която роди. Аз си я спомням другата. Това е съвсем друга жена", отговори тя. Още на следващата сутрин след раждането мнимата Семиха избягала болницата. На 30 септември обаче е издаден акт за раждане на бебето. "Въз основа на съобщението за раждане в болницата, че Семиха е майка на това детенце, с баща неизвестен", заяви Ценка Костова, директор на дирекция ГРАО - Добрич.
По думите на Костова при издаване на акт за раждане не е необходимо представяне на лична карта на майката. "Не знам, всяка една може - не знам откъде може да ми е взела данните. Казва трите имена, моите всъщност, казва Семиха Сали Исмаил, дава ЕГН-то и те чукат в компютъра и виждат, че наистина има такава жена", каза младата Семиха. Тя разчита истинската майка на малкото момиченце да бъде открита, а актът за раждане анулиран. От прокуратурата казаха, че е образувано досъдебно производство и се води разследване.