За момента не е ясна причината за разпита, но вероятно става дума за т.нар. Казанска афера с несъстоялите се трансфери на четирима футболисти от отбора в руския "Рубин Казан" точно преди дербито с ЦСКА.
Според източници от службата Батков е донесъл някакви документи. Междувременно късно следобед БГНЕС съобщи, че Тодор Батков най-вероятно е бил изведен от заден вход на сградата на ГДБОП. Около 15.00 часа охраната и двете коли, които го ескортираха до службата, напуснаха района. В тях не е бил забелязан самият Батков.
В сградата на антимафиотите бяха главният прокурор Борис Велчев, генералният комисар на МВР Калин Георгиев, шефът на следствието Бойко Найденов, както и председателят на ДАНС Цветлин Йовчев.
Междувременно стана ясно, че това не е първото му посещение в Главна дирекция за борба с организираната престъпност по случая с Казанската афера, имало е няколко други преди това.
Преди два дни от прокуратурата обявиха, че е образувано досъдебно производство по случая.
В същото време Батков обвини собствениците на червения отбор, че са подготвили сценария срещу него.
"Те са поръчителите и хората, които са се възползвали. Изпълнителите са - едно лице от арменски произход с руско гражданство, което се е представяло с различни имена, но вече е идентифицирано, както и двама български помощници, включително и футболен съдия, който е действащ. Той също ще трябва много да говори", заяви президентът на синия отбор в интервю и призова прокуратурата да стигне докрай.