Възрастният мъж е разпространявал голи снимки на българчета в интернет мрежата, като за целта е снимал ромски деца от града, черпейки ги с шоколади.
Педофилът е задържан при съвместна операция на германската и българската полиция. При акцията в Германия са претърсени 121 адреса, а в България е установен само един - този на германеца в Самоков. 
„Набирал е малолетни деца и при претърсването бяха намерени снимки, направени от него в дoмa му - в банята, в спалнята. Той е пенсионер, който има педофилска активност. Тук, в ромската махала, благодарение на тежкото материално положение на населението, се е възползвал от децата, като ги е черпил, давал им е дребни суми. Има множество деца от ромски произход, които са снимани в дoмa му. Има техни голи снимки на излети, в реки. Достатъчно от тези снимки водят до извода, че този човек се е възползвал по някакъв начин от тях, дори и сексуално. Снимките, които той е разпространявал и получавал, видени на компютъра, са драматични и отвратителни. Те представляват изнасилване на децата с памперси, с използване на предмети", разказа пред Дарик радио Явор Колев - началник сектор компютърни престъпления към ГДБОП.
При ареста в дoмa на германеца, живеещ от 2 години в Самоков, са открити десетки снимки на голи български деца, в това число и на бебета. За момента от полицията не съобщават точният брой на българчетата, които са станали жертва на педофила. Установено е само, че сниманите деца са на възраст от няколко месеца до седем-осем годишни.
От МВР уточниха, че при съвместна международна операция, проведена от Германската криминална служба и българската полиция, са били предприети арести на немскоговорящи педофили - членовете на педофилска група от интернетборда “Цаубервалд” и форуми на техни последователи. Германските власти са провели претърсвания и изземвания в дoмoвeтe на 121 интернет потребили, задържани са 10 педофила на територията на Германия и са им повдигнати обвинения.
Директорът на Федералната криминална служба Йорг Цирке определи арестите като голям успех в борбата срещу детската порнография. При операцията, наречена "Прокълната гора", са разкрити 136 членове на порномрежата, включително нейният главатар, посочва АФП, цитирана от БТА. В операцията, в която са участвали 800 полицаи,  са конфискувани 220 компютъра и 17 000 носителя на информация. Разследването преди акцията е започнало през януари.
Задържани са и 15-ма членове на “Цаубервалд” в други държави - Австрия, Испания, Канада, САЩ и Швейцария, включително този в България.
В Австрия са арестувани трима мъже, предаде Франс прес, като цитира полицията. Те използвали за снимки деца от собствените си семейства, на възраст между 8 и 12 години. При операцията, наречена "Прокълната гора", са разкрити 136 членове на порномрежата, включително нейният главатар, посочва АФП, цитирана от БТА.
Арестуваният у нас сексуален маниак е бил член в затворения педофилски форум GLF (Deutsches Girllover Forum). При първоначалния оглед в компютърната система на германеца са открити файлове с изображения и видеоклипове със сексуално насилие и малтретиране на деца, както и видеофайлове със сексуални извращения с бебета.
Установено е също, че развратникът е търсил и осъществявал блудствени действия с малолетни от ромската махала в Самоков. Срещу него е образувано наказателно производство и ако бъде осъден може да получи от 2 до 6 години затвор.

Вижте още снимки