Температурите в страната в момента са от 12 градуса в Драгоман, до 18 в Сандански. Слаб до умерен дъжд вали предимно в източните райони. До края на деня и утре времето ще остава без съществена промяна. Температурите ще бъдат от 14 до 19, 20 градуса. По-съществени превалявания ще има до края на деня в източните, а през нощта и утре и над южните райони.
Постепенно, бавно подобрение на времето ще започне от сряда. Тогава преваляванията ще бъдат на по-малко места, предимно в и около планините и югозападните райони, а облачността ще започне да се разкъсва.
В района на София превалявания от дъжд ще има до сряда-четвъртък, като през утрешния ден те могат да бъдат отново значителни, до около 15 литра на квадратен метър. Температурата днес ще достига 14-15 градуса, а след сряда бавно ще се повишава до 20-22 в края на седмицата.
В планините ще бъде студено, ветровито, с температури около и малко над 10 градуса на 1200 метра надморска височина. По най-високите части ще превалява и сняг.
Черноморието също няма да предлага най-добрите условия за почивка - ще бъде облачно, до сряда с прекъсвания ще превалява, а температурите ще бъдат около 20 градуса.