Вчера около 12.50 ч. в Първо РПУ в града е получено съобщение от 44-годишен бургазлия за това, че в четвъртък около 22.00 ч. паркирал на ул. „Мария Луиза” автобус „Юнкер дювил”, собственост на „Слънчев бряг - Автотранспорт 2000” АД. На другия ден около 11.00 ч. шофьорът установил, че рейсът го няма. След два часа полицаите го открили паркиран под кръстовище „Битака” срещу Пречиствателната станция.
При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че  извършителят на кражбата на автобуса е 15-годишният Д.Г. от Бургас, познат на бургаската полиция, предаде "Фокус".  Това не е първият случай, при който момчето отнема противозаконно автобуси. То е автор още два подобни случая. На 17 май тинейджърът задигна рейс от к-с „Меден Рудник”, собственост на "Дюни" АД. Тогава полицията установи, че след като откраднал автобуса, младежът го покарал известно време и след това го изоставил. Тогава от младия крадец бяха иззети три връзки ключове и 10 кочана с билети за градски транспорт на стойност 900 лева.
Първата му кражба на автобус пък датира от 28 април, като тогава той подкара  "Сетра 215" и бе спрян за проверка от полицейски автопатрул, който видял, че зад волана седи момче.
15-годишният бургазлия е запознат в детайли с механиката на автобусите и мечтата му била да стане шофьор. От малък той шофирал автомобила на баща си - „ВАЗ”.
След втората кражба на автобус, със съгласието на родителите, момчето било изпратено за лечение в специализираното детско психиатрично отделение във Варна, където е пребивавало два пъти до момента на новата кражба. Според медиците обаче младежът няма психиатрично заболяване, а най-вероятно става дума за фикс идея.