Според част от разпорежданията за нощните полицейски хайки пред най-лъскавите заведения на столицата всеки глобен собственик на тузарска кола, който се стори съмнителен на полицаите, ще бъде предаден на съответната данъчна служба. При подозрения за престъпление или нарушение на закона с добре облечените бизнесмени ще се заема и Икономическа полиция.
За последните 2 седмици бяха глобени над 110 столичани, зарязали джипове и коли за стотици хиляди левове насред улиците в центъра на София. Собственичка на фирма за имоти, шеф в дружество, което строи басейни и СПА центрове, и строителен бос са сред спипаните от началото на август да блокират с возилата си столицата, докато купонясват, сочи неофициалната информация от полицията. Сред най-нахалните шофьори са още мениджър на интернет компания, както и счетоводителка и строителна надзорничка от две големи фирми. Част от зарязаните возила пък били взети на лизинг и затова се водели на името на вносители на автомобили.
Акцията започна след шумния арест на собтвеника на порше Иво Петков-Боята, който не се подчини на полицаите, опита да блъсне единия от тях, а две от спътничките му псуваха и разкъсаха пагоните и жилетката на единия от тях. Онзи ден съдът остави Петков в ареста, а дамите бяха пуснати - едната с мярка "подписка", а другата под парична гаранция от 4000 лв.
Според справките на КАТ, глобените водачи най-често са се движели с нови аудита и мерцедеси. Освен бялото порше на Иво Петков сред най-луксозните коли били още шофираният от млада дама чисто нов "Мерцедес SLK" и произведен преди месеци "Мерцедес С320". Цените и на двата автомобила започват от 100 хил. лв. При нощните акции от последните две седмици били вдигнати няколко аудита А8, BMW 520i и Волво С30.