Съдът счете, че има обосновано предположение за авторство на деянието от страна на Иво Петков, Марина Геленцова и Ива Цветкова. Това съобщи БТА. Също така според съда има опасност тримата да извършат друго престъпление, както и че това им деяние е със завишена степен на обществена опасност. Според съдийския състав от деянието личи и крайно арогантно поведение. На 15 август, към 5.00 ч., Иво Петков се опитал да осуети проверка на автопатрул от столичното Първо РПУ във връзка с изпълнение на заповедта за контрол на неправилното паркиране в столицата. Той отказал да представи документите си за управление на автомобила и да се легитимира, след което отправил обиди към проверяващите полицаи. Той нападнал единия от тях и скъсал реверите на униформата му.
Служителите на реда му сложили белезници; тогава от автомобила на Петков излезли и Марина и Ива, които го придружавали. Те започнали да нанасят удари на тримата служители на МВР. При инцидента единият от тях е леко ранен. При обиска у Петков е намерена марихуана. Тримата са известни на МВР заради притежание на наркотици. На днешното съдебното заседание стана ясно, че Ива Цветкова има дъщеря на 10 месеца. Тя поиска от съда да бъде освободена, за да може да се грижи за нея. Според председателя на съдебния състав, обаче, за детето има кой да се грижи, за което говори фактът, че майка му е била в 5.00 ч. сутринта в столичен клуб.
Цветкова днес заяви, че през цялото време на инцидента е била в ролята на свидетел и се опитвала да успокои участниците в скандала. Според разказа й тя била задържана, след като "попитала къде водят арестуваните Петков и Геленцова". По думите на Цветкова служителите на реда й поискали личната карта, след което я отвели с друг автомобил.
Другите двама обвиняеми поискаха от съда също да бъдат освободени, като заявиха и че съжаляват за случилото се. Днешното решение може да бъде обжалвано пред Софийския градски съд.