Той каза това по повод изявлението на Ганчев, че той е платил откупа, който беше поискан от похитителите на Бончев миналата година.
Ангел Бончев уточни днес в предаването на Росен Петров „Нека говорят” по bTV, че парите са били на общата им фирма "Литекс Комерс".
„По най-долен начин бях изнудван да подпиша документи и да прехвърля дяловете си от фирмата „Литекс Комерс”. Когато ме пуснаха от отвличането, знаете, че същия ден бе отвлечена съпругата ми. Тогава преговарях за сумите, които трябва да бъдат дадени. Точно тогава Гриша Ганчев ми прати финансовия си директор, за да му прехвърля дялове си. Уж проформа - за да не го тормозят повече да дава откуп, но после ме изхвърлиха от играта. От този ден нито съм виждал, нито съм чувал Гриша Ганчев, нито искам да го виждам и чувам!”, заяви Бончев, цитиран от БЛИЦ.
Той заяви, че и до днес няма обяснение за това защо похитителите поискаха откупът за съпругата му да бъде дарен, вместо те да го вземат. "За мен това е необяснимо", каза още Ангел Бончев.
Междувременно Гриша Ганчев влезе в друг задочен спор - с лидера на РЗС Яне Янев. Новият председател на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика поиска фирмите около боса на "Литекс" да бъдат проверени. "В РЗС има постъпили няколко сигнала, свързани с установяване на незаконен монопол в захарния бизнес и пране на пари във футболния бизнес", аргументира се Янев.
Самият Ганчев заяви, че би осъдил депутата, ако нямаше имунитет. Лидерът на РЗС отвърна, че не се страхува и че имунитетът не пречи да бъде осъди, ако наистина има за какво.
По-рано днес вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че Янев го е информирал, че е получил заплашителен sms. Цветанов уточни, че е разпоредил на службата за борба с организираната престъпност да провери откъде идва заплахата. Той уточни обаче, че авторът не е Гриша Ганчев, каквото съмнение било породено от спора му с политика.