Това обясни инж. Лазар Лазаров, член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура, цитиран от Дарик радио.

Участъкът, който минава през Симеоновград, е част от „Транзитни пътища 2” и е в ремонт, съгласно договор, сключен с изпълнителя. В самия участък обаче община Симеоновград трябва да изпълни мероприятия по възстановяването на ВиК системата на града, заради което има забавяне на изпълнението на пътната конструкция. "Когато републикански път минава през населено място с над 30 000 жители, пътят се поддържа от съответната община. Въпреки че се поддържа от общината, Пътната агенция преведе средствата съобразно договорите", обясни Лазаров.

Вчера стана ясно, че инициативен комитет ще организира протестно шествие на 3 май в Симеоновград по повод на лошото състояние на пътя, на който стана тежката катастрофа. Според първоначалните данни 23-годишният Данаил Георгиев, който карал след употреба на алкохол и с висока скорост, е преминал през неравност на разбитата улица, която е направила колата неуправляема. Тя буквално излетяла и премазала групата приятели, които отивали на църква навръх Великден.

По-рано днес общинските съветници в Симеоновоград решиха на извънредно заседание да отпуснат 11 хиляди лева на пострадалите семейства, предаде БНР. На близките на загиналите шестима младежи ще се даде помощ от по 1000 лева, а на ранените две деца по 500 лева. Разноските по погребенията също са за сметка на общината. Местният парламент реши да бъде отслужена панихида на 40 ден от смъртта на младежите.

Приятели на шофьора Данаил пък разказаха пред bTV, че той е карал автомобил поне 2 години без книжка. Дори разкарвал мляко с камионче. Една от приятелките на младежа - Радка Стоянова често му давала колата си. Именно в нейния дом бил и купонът, от който компанията тръгва с две коли за църква във фаталната нощ  и помита шестимата младежи. По думите на Радка било много весело - пиело се бира, играло се и кючек. Пияни обаче нямало.

Последна актуализация в 19.24 ч.