Пред БНР главният прокурор обясни, че от ключово значение ще е комплексната експертиза на пистолета и намерените у Енимехмедов два ножа.

"Ние знаем какво представлява оръжието, знаем какво представляват трите, да ги нарека така, патрона. Но ние предстои тепърва да изясним какво е било положението, свързано с държаните и намерени ножове, както и какви са възможностите за поражение, макар и с такъв боеприпас, макар и с такова оръжие, но от съвсем близко разстояние на човешка глава", коментира Цацаров.

По думите му комплексна съдебно-психиатрична и психологическа експертиза ще даде цялостния психологически профил на извършителя.
"Няма да спрем до тук, ще търсим не просто само идеите, които са го движили, а очевидно има такива, но и евентуалната съпричастност на други лица при формирането на решението за това действие и неговото изпълнение, каза Сотир Цацаров.
Към този момент няма данни за други замесени в нападението, каза той, "но не, защото ги има или ги няма, а защото разследването тепърва започва".

Не мога да кажа дали е допусната грешка (от прокуратурата - б.р.), защото първоначалните данни са били такива. Така главният прокурор отговори на въпроса дали от прокуратурата не са избързали с оповестяване на обвинението.

Прякото наблюдение е възложено на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, но прокурорите и следователите, които работят по делото за нападението над Ахмед Доган, ще имат пълна свобода, гарантира обеща новият главен прокурор Сотир Цацаров.

Утре районната прокуратура в София се очаква да внесе в съда искане за постоянно задържане в ареста на Октай Енимехмедов. Междувременно върви и проверка за действията на делегатите, които нападнаха младежа, за това дали Енимехмедов е бил малтретиран. Целта е да се уточни кой е нанасял ударите и е
участвал в побоя.
По-рано Сарафов заяви, че ще се търси наказателна отговорност от онези, които са били нападателя, след като е бил обезвреден.

Каква е целта на нападението над Доган - Анкета

Допустима ли е саморазправа с нападателя - Анкета