Това съобщиха на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР в града старши комисар Димитър Машов и районният прокурор Тихомир Шабов.

53-годишната жена бе нападната малко след полунощ на 1 юни на улица "Димитър Рашев" във Велико Търново, когато се прибирала от работа. Нападателят се опитал да я изнасили, но след като не успял, я намушкал с нож във врата и й нанесъл няколко удара по главата. След това избягал. Пострадалата бе приета в търновската болница с опасност за живота.

След една седмица упорита работа, криминалистите във Велико Търново са задържали извършителя. Той се казва Георги Джуров и е от село Бистренци, Община Бяла. Мъжът е с 45 регистрации и множество осъждания като непълнолетен.

Общият брой на прекараните от него години в затвора е 5 години. На 1 май той започнал  работа като общ работник в цех за кърпи във Велико Търново, обясни старши комисар Машов, цитиран от "Фокус".

23-годишният мъж е направил пълни самопризнания. По думите му той е излязъл от дома си, за да извърши друго престъпление – кражба на кабели, но спонтанно е променил намерението си. Бил е употребил сериозно количество алкохол. Оказва се, че той е живял в близост до жертвата си.

Жената, прибирайки се от работа, е нападната от неизвестно лице малко преди входа на блока, в който живее. Мъжът се е опитал да я изнасили. В борбата тя е получила удар с твърд предмет в областта на главата и в последствие е получила порезни рани в областта на шията. Извършителят е започнал да я влачи към близка местност до блока, но за щастие се е уплашил от фаровете на преминаваща кола и я е оставил“, допълни директорът на търновската полиция.

Районният прокурор Тихомир Шабов съобщи, че мъжът е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение. Жената пък вече е изписана от болницата и възстановяването й продължава вкъщи.

Следобяд Районният съд във Велико Търново наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на Георги Джуров. Според магистратите, ако бъде пуснат на свобода, обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление.